Over Michael Bramwell

Hi! Ik ben Michael Bramwell, oprichter van Gravity Personal Training. Ik ben met Gravity gestart om mensen een omgeving te bieden waar ze in een privé-setting op een plezierige en efficiënte manier aan zichzelf kunnen werken. Ik vind namelijk dat ‘personal training’ ook echt persoonlijk moet zijn. En daarmee bedoel ik dat de training elke keer weer 100% afgestemd wordt op jouw fysieke kunnen. Dit zodat je tijdens de training op een verantwoorde manier het maximale uit jezelf haalt en hierdoor sneller je trainingsdoel bereikt.

Ik heb mijn hele leven al een passie voor zowel sport als voor muziek. Ik ben opgegroeid in Engeland, waar ik op school als fanatiek atleet verschillende wedstrijden liep; mijn specialiteit was de 100 en 200 meter. Tijdens mijn jeugd was Muhammed Ali één van mijn rolmodellen die mij inspireerde om op jonge leeftijd te gaan boxen. Later leerde mijn oudere broer mij de vechtsporten kennen, zoals Taekwondo, Ju-uit-su en kickboxen. Sindsdien ben ik eigenlijk altijd gedurende mijn hele leven bezig geweest met sporten en fysieke gezondheid.

Zo heb ik naast mijn studie techniek ook het YMCA training certificaat behaald, zodat ik als professionele trainer aan de slag kon. Naast mijn passie voor sporten heb ik ook een voorliefde voor muziek. Relatief snel na afronding van mijn studies deed de kans zich voor om in de muziekwereld aan de slag te gaan. Ik heb een mooie carrière als basgitarist kunnen opbouwen, terwijl ik daarnaast altijd ben blijven sporten. Door een blessure aan mijn hand moest ik na 20 jaar mijn carrière in de muziek opgeven.

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik besloot om mijn nieuwe professionele uitdaging in de sportwereld te zoeken. En dan als personal trainer die écht het verschil maakt voor zijn klanten. Qua opleiding had ik natuurlijk al een achtergrond in de sport en daar ook diverse opleidingen voor gevolgd. Daarnaast ben ik toen opleidingen gaan volgen bij ’s werelds beste sport coaches, zoals Mike Boyle en Personal Training goeroe Menno Henselmans. Dit alles om als personal trainer mijn klanten de beste training mogelijk te kunnen bieden.

Sportopleidingen

Ik vind het belangrijk dat ik brede kennis heb ik van sport, het lichaam, voeding en sportpsychologie. Dit zodat ik het beste uit mijn klanten kan halen, op een veilige en verantwoorde manier. Daarom heb ik verschillende sportopleidingen en -trainingen gevolgd, waaronder:

Daarnaast blijft ik mijzelf continu ontwikkelen door regelmatig workshops, trainingen en ‘opfriscursussen’ te volgen, zodat ik altijd op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen op sportgebied.

Michael Bramwell